Internet & technology

технологии и Интернет

BR: технологиите са се появили като следствие от нуждата на човека да живее по-добре в своята еволюция. технологиите може да са се появили и благодарение на божествена намеса. те са основоподържаща сила на всички останали човешки нужди и представи  като нуждата от изкуство, занаяти, търговия, транспорт, секс, реклама, прехрана, забавление и други. технологиите са част от човешката ценностна система и отговарят на основните функции на човека.

тук човешка ценностна система вече се разбира като проводник на всичко, което ни тласка. и това е от край време така. технологиите са се появили от там. ненамесата на божественото е спорна. технологиите се откриват навсякъде – в мита и във въображението на хората. те отварят човешките представи и я обогатяват. те се откриват като сюжетни елементи на някакви истории; тези истории обаче, ги разказваме ние, като вече осъзнали себе си такива „като хора носещи” ценностна система.

„разбирането” за човека като ценностна система също е история, в която техниката се разкрива като постоянно носен тази ценностна система и утвърждаващ същността си елемент. тук се налага да проведем разликата между ролята на техниката в живота на общества и култури, които не живеят според тази представа. те евентуално биха ни се стрували примитивни. тези общества не са нито примитивни, нито развити, тъй като у тях ценноста на технологичния напредък липсва.

технологиите и интернет биха могли да се разкрият дотам, че вече да съдържат възможността да отркият съседна цивилизация, ако тя бъде търсена. и нима това не се случва в проетки, търсещи общуване със непознат извънпланетарен разум.

способен ли е човекът да общува, и какво значение има това, че можем да намерим извънземна цивилизация, ако я потърсим от гледна точка на това, че неможем да постигнем мир със себе си в настоящето?

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s